leagues and championships

EM 2021

EM 2021 

EM 2021

Det er nok ikke gået din næse forbi at Europamesterskabet 2020 er blevet udskudt til 2021 grundet Coronavirus pandemien. Bedre sent end aldrig som man siger - og vi håber, at du ligesom os glæder dig helt vildt meget til en fantastisk fodbold sommer.

Danmark er som bekendt i gruppe med Finland, Belgien og Rusland. Vi møder dem i nævnte rækkefølge d. 12.06.21, 17.06.21 og 21.06.21.

Alle Danmarks kampe bliver afviklet i Parken i København og herefter satser vi naturligvis på videre avancement og en god slutunde.

Finalen bliver afviklet på Wembley stadion d. 11/07, præcis en måned efter åbningskampen mellem Tyrkiet og Italien.

 

Spil på EM

De fleste synes at det er sjovt at øge spændingen lidt under en slutrunde ved at spille på de forskellige kampe. Vi anbefaler naturligvis at du følger en eller flere af vores eksperter under EM, da de hver dag leder efter odds med værdi, men vil du selv prøve kræfter mod bookmakerne, så er her et par fifs til hvad du skal være opmærksom på under EM (og andre slutrunder).

 

Undgå favoritter (1x2)

Det har historisk været umuligt at afvikle en slutrunde hvor en eller flere af de store favorit nationer ikke har skuffet katastrofalt. Det kan der såmænd være flere gode grunde til, men som udgangspunkt er landshold generelt ikke vant til at træne eller spille meget sammen, hvilket er en væsentlig usikkerhedsfaktor når man udnævner et hold som favorit. Under en slutrunde har man som udgangspunkt ‘kun’ tre gruppekampe mod tre forskellige hold, hvorefter en point opgørelse bliver gjort, dvs. der er et stort pres på favorit holdene at de som udgangspunkt SKAL vinde.

Sammenligner man med f.eks. Champions League, så vil alle hold møde hinanden på hjemme- og udebane, hvilket giver 2 x 90 minutter til at præstere mod hvert hold. Derfor ser vi ofte at favoritterne i hver gruppe går videre, da de simpelthen får flere kampe, ergo spilleminutter til at levere resultater.

Omvendt er slutrunder meget mere intense, og har et hold som underdogs forberedt sig godt mod favoritterne, kan alt ske på 90 min. (fodbold er i forvejen en af de mest uforudsigelige sportsgrene der findes).

 

Men dette er ikke den eneste grund til at du skal undgå at spille på favoritterne. Bookmakerne har nemlig presset oddset så langt ned, at der (typisk) ingen værdi er at hente på at spille på sejr til favoritholdet. Rigtig mange der normalt ikke oddser og vælger at spille under en slutrunde er det klassiske bet for ‘nybegyndere’, at spille på en sejr til favoritterne.

De fleste kan blive enige om at England f.eks. højst sandsynligt slår Tjekkiet, men grundet så mange spiller på engelsk sejr vil bookmakeren sænke oddset.

F.eks. kunne en engelsk sejr åbnes til odds 1.70, men grundet den store ‘efterspørgsel’ på sejr til England, så vil oddset måske falde til 1.48 før kampstart.

Selvom England sagtens kan gå hen og vinde kampen, så vil der typisk INGEN værdi være i spillet. Bookmakerne tilbagebetaler simpelthen for lidt ift. sandsynligheden, hvorfor du (typisk) skal holde dig fra disse favorit bets.

 

Men er der så nogen fif til hvad du bør oddse på spørger du måske?

I og med at favorit holdene typisk vil have et værdiløst odds, så kan man omvendt godt hente noget værdi i underdogs. Præcis samme grunde som man ikke bør spille 1X2 sejre til favoritterne, så vil der muligvis godt kunne være værdi i underdogs. Tager vi samme eksempel mellem England og Tjekkiet, vil Tjekkiets odds typisk stige i takt med at Englands falder (udelukkende grundet de mange placerede væddemål på engelsk sejr).

Her kan det godt være at du stadig synes at væddemålet er for risikabelt på Tjekkisk sejr selvom oddset er højt, men lurer du kampe hvor du tror at underdogen kan overraske eller drille favoritten, så kan du med fordel spille handicap væddemål (el. Asian handicap), hvor du tildeler et eller flere mål til underdogen, og dermed stadig kan opleve høj værdi (højt odds ift. sandsynlighed).

Følg blot odds udviklingen på kampe med en klar favorit, og vurdér selv hvornår at bookmakerne har gjort favoritten til for stor favorit, og overvej dine muligheder for at spille modsat.